Tabletta, orrspray, szemcsepp: mivel kezeljem az allergiám?

Allenasal ár. Allenasal orrspray ár

Lágy kontaktlencsét viselő egyének kerüljék az orrspray érintkezését a lágy kontaktlencsével. Ez a készítmény benzalkónium klorid allenasal ár miatt szükséges. Óvatosságból az orrspray alkalmazása előtt el kell távolítani a lencsét és 15 percet várni kell a visszahelyezéssel. Az orrspray vérkeringésbe való felszívódása minimális, így egyéb szájon keresztül alkalmazott gyógyszerkészítményekkel a gyógyszer-kölcsönhatás nem valószínű.

Allenasal 1mg/ml oldatos orrspray 10ml

MAO-gátlók vagy triciklikus antidepresszánsok egyidejű alkalmazása - azok szív-érrendszeri hatásai miatt — vérnyomás emelkedést okozhat, ezért ilyen szerekkel egyidejűleg nem alkalmazható, illetve ezen készítmények szedésének abbahagyása után csak 14 nap elteltével használható.

Terhesség, allenasal ár és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél allenasal ár terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

hogyan lehet elválasztani a gyomfüsttől állami dohányzás elleni küzdelem

A készítmény alkalmazása terhesség időszakában és szoptatás alatt kerülendő, mert biztonságosságáról nincsenek adatok. Termékenységre gyakorolt hatásáról nem állnak rendelkezésre adatok. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges allenasal ár a megadott adagolás mellett.

Hosszú ideig vagy nagy adagban történő használata esetén azonban nem zárható ki szív- és érrendszeri hatások jelentkezése.

ALLENASAL 1MG/ML OLDATOS ORRSPRAY - 1X10ML - Kígyó Webpatika

Ha ez előfordul, hátrányosan befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket pl. A benzalkónium-klorid elszínezheti a lágy kontaktlencsét.

leszokni a dohányzás hatását a testre

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja: befúvás mindkét orrlyukba naponta két-három alkalommal. Orrlyukanként egy alkalommal legfeljebb 2, naponta összesen legfeljebb 6 befúvás alkalmazható!

Allenasal orrspray

Gyermekek és serdülők 6 és 12 év közötti gyermekek esetében a készítmény alkalmazása orvosi felügyelet mellett javasolt. Orrlyukanként egy alkalommal legfeljebb 1, naponta összesen legfeljebb 2 befúvás alkalmazható! Az adagoló alkalmazásának módja: A készítmény porlasztásához az Allenasal oldatos orrspray-ben lévő adagolófejet az első alkalmazás előtt aktiválni kell.

Ehhez a tartályt függőlegesen kell tartani a mutató- és középsőujj felülallenasal ár a hüvelykujj alul között.

allenasal ár csúnya dohányozni, de nem tudok kilépni

A tartály alját hüvelykujjal, allenasal ár mozdulattal, a mutató- és a középsőujjal rögzített adagolófejhez fel kell nyomni. A további alkalmazás során erre már nincs szükség. Egy-egy befúváshoz az adagolófej végét az orrnyílásba kell illeszteni, és a tartály alját hüvelykujjal, határozott mozdulattal, a mutató- és középsőujjal rögzített adagolófejhez fel kell nyomni, hogy egyenletes permet képződjön.

A befúvás során ajánlatos egy kevés levegőt beszívni az orron keresztül, így biztosítható a permet optimális eloszlása. Allenasal ár kezelés időtartama: Orvosi javaslat nélkül a kezelés ne legyen hosszabb 5 egymást követő napnál, amennyiben az orrdugulás az orrspray alkalmazása ellenére folyamatosan fennáll vagy rosszabbodik.

Ha az Allenasal oldatos orrspray alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy allenasal ár készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez! További, általánosan jellemző tünetek is előfordulhatnak: központi idegrendszeri depresszió, amely a testhőmérséklet csökkenésével, a szívverés lassulásával, izzadással, szédüléssel társulhat és kómához is vezethet — különösen véletlen lenyelés, vagy a javasolt legnagyobb napi adagot jelentősen allenasal ár dózis alkalmazása esetén.

Amennyiben túladagolás, vagy véletlen mérgezés történt azonnal forduljon orvoshoz!

  1. Mindenki jobb lesz, miután abbahagyta a dohányzást
  2. Dohányzó fájdalom a tüdőben
  3. 12 éve dohányzik, és leszokni
  4. A sütik használatáról Ön rendelkezik, kérünk fogadja el a beállításokat vagy módosítsa ahogy Önnek megfelelő.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Benzalkónium-klorid-tartalma miatt a készítmény, az arra érzékeny egyénekben hörgőgörcsöt okozhat, a szembe, illetve bőrre kerülve irritáló hatású lehet. Az oldatos orrspray alkalmazása során tapasztalt alábbi mellékhatások előfordulási gyakorisága nem ismert a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapítható meg.

Helyileg az orrban előforduló mellékhatások: Elsősorban az arra érzékeny betegeknél allenasal ár orrspray az orrnyálkahártya átmeneti, enyhe égő érzéssel járó izgalmát okozhatja.

Hosszú időn keresztül történő, vagy gyakori alkalmazása során orrnyálkahártya-duzzanattal és az orrnyálkahártya kivörösödésével, illetve krónikus náthával jellemezhető orrdugulás jelentkezhet, majd később orrnyálkahártya sorvadás alakulhat ki. A felszívódó gyógyszermennyiség okozta tünetek: Arra érzékeny, illetve magas kockázatú főként gyermek és allenasal ár egyénekben az alábbi mellékhatások jelentkezhetnek: hányinger, fejfájás; allergiás reakciók.

Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is fogyókúra fogyókúra. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

További ajánlatok (1)

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25ºC-on tárolandó. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a allenasal ár hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.

Allenasal 1mg/ml oldatos orrspray

Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. A készítmény hatóanyaga: Egy milliliter oldatban 1 milligramm xilometazolin hidroklorid van.

Egy porlasztott adag azaz körülbelül 70 mikroliternyi oldat körülbelül 70 mikrogramm xilometazolin hidrokloridot tartalmaz. Egyéb összetevők:kálium-dihidrogén-foszfát, nátrium klorid, poliszorbát 20, dinátrium edetát, dinátrium hidrogén foszfát dihidrát, eukaliptusz, Neroli S aroma, benzalkónium-klorid, tisztított víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Küllem: Kb.

Dra Cristina M M Teixeira - spray nasal como usar

Csomagolás: Kb. Egy üveg dobozban, betegtájékoztatóval.

allenasal ár online videó, hogyan lehet leszokni a dohányzásról

Az üveg alján a deklarált térfogat felhasználása után milliméternyi maradék marad túltöltést tartalmaz. Információs szolgálat: