Kapcsolódó témák

Dohanyzas abbahagyasa. Kik és milyen céllal alapították az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Központot?

Újévi fogadalomként letetted a cigarettát?

Nem hagyom abba a dohányzást reggel a dohányzásról való leszokás nem fehéresé válik

Most csak arra kell koncentrálnod, hogy ne keveredj bele újra a dohányzás bűvkörébe — ebben mi is tudunk segíteni.

Összegyűjtöttük neked dohanyzas abbahagyasa a fantasztikus érveket, melyek tutira elveszik a kedved a további füstölgéstől!

dohanyzas abbahagyasa

Javul a vérkeringésed Már egy cigaretta kihagyása után gyorsul a vérkeringésünk, ha pedig végleg leteszed a cigarettát, a végtagjaid gyorsabban melegednek át, mint dohányzáskor — ez nem utolsó szempont ebben a nagy hidegben. Normalizálódik a szívműködésed A cigarettázás rontja a vérkeringés mellett a pulzust és a szív egészségét, így hát a tested meg fogja köszönni, ha nem terheled a dohányzással.

Több dohanyzas abbahagyasa fogsz kapni Az elszívott füst miatt szén-monoxid gáz keletkezik a szervezetben, ha viszont leszoktál dohanyzas abbahagyasa cigarettázásról, az egész testedbe szabadon tud áramlani az oxigén.

dohányzott cigaretta a dohányzásról való leszokás után

Fejlődik a szag-és ízérzéked Bizony, a cigarettában lévő nikotin erősen rontja az orr szaglóképességét és az nyelv ízlelőbimbóinak működését, ezért a dohányzók az átlagosnál sokkal több fűszert és parfümöt használnak.

Gyorsul az anyagcseréd A méregtelenítésért és az anyagcseréért felelős májat rendkívüli mértékben károsítja a cigaretta: a rajta elhelyezkedő, mikroszkópnyi méretű szálak például teljesen összeroncsolódnak — már csak ezért is érdemes dohanyzas abbahagyasa a dohányzást!

nikotin tapasz viszket

A leszokása után kisebb-nagyobb köhögő ingereket is érezhetsz — ezeket ne tartsd vissza, mert ilyenkor a májban felgyülemlett méreganyagok távoznak a testedből! Kívül-belül szépülsz A leszokás dohanyzas abbahagyasa nemcsak a belső szerveid regenerálódnak, hanem kívül is egyre szebb leszel.

Rossz hírt kaptak a dohányosok: újabb szigorítások jöhetnek Néhány szál, pár nap A Magyar Kardiológusok Társasága MKT szerint a nikotin a heroinnál és kokainnál is erősebb függőséget okoz és már néhány, napi 4 szál cigaretta elszívása után 7 nap alatt kialakul. A leszokás viszont ennél jóval tovább tart: teljes megvonás esetén minimum hét dohanyzas abbahagyasa szűnik meg a függőség, a nikotinéhség azonban még évekig fennmaradhat. A statisztikai adatok szerint a világon mintegy 1,3 milliárd ember dohányzik. A dohányzás felel a tüdőrákos halálozások százalékáért, az összes rákhalálozás százalékáért, és az idült gyulladásos légúti betegségek százalékáért. A koszorúér-betegségeknek mintegy 30 százaléka írható a cigarettázás számlájára.

A bőröd, a hajad és a körmeid minősége például napról napra jobb lesz, sőt: a hajhullástól is elbúcsúzhatsz! Erősödik az immunrendszered Gyakran beteg voltál, míg dohányoztál? Ez szintén a rendkívüli mértékben leterhelt májad miatt lehetett így, hiszen a cigarettázás miatt soha nem volt elég ideje megszabadulni a méreganyagoktól.

mely gyógyszerek csökkentik a dohányzás iránti vágyat a dohányzás kódolása ryazanban

Ints búcsút a dohányzás kódolásának veszélye gyakori megfázás oknak és bakteriális fertőzéseknek! Csökkented a betegségekre való esélyeidet Ezzel biztosan tisztában vagy, de a cigi letétele után nagyban csökkentetted a kardiovaszkuláris dohanyzas abbahagyasa daganatos megbetegedések kialakulásának esélyeit is.

Szokj le a dohányzásról egy óra alatt! (Hipnózis)

Döbbenetes adat, de állítólag minél több ideig szívtad a cigit, annál nehezebben fogsz tudni leállni a horkolással. Megemelkedik a libidód A nikotin bizonyítottan csökkenti a szexuális vágyat és a fizikai teljesítőképességet, ezért ne csodálkozz, ha a dohányzás abbahagyása után a duplájára növekszik a libidód!

dohanyzas abbahagyasa mi lenne, ha abbahagyná a dohányzást

Kapcsolódó cikkek.