Dohányzás: Hogyan tudnak segíteni a Leszokásvonal munkatársai?

Dohányzó beszélgetés, Dohányzás: Hogyan tudnak segíteni a Leszokásvonal munkatársai?

Dohányzás munka közben — milyen következményekkel számolhatunk?

Kapcsolódó tartalom

Láncdohányos, erős dohányos, kocadohányos, passzív dohányos, társasági dohányos — ők mindannyian érintettek a dohányzás következményeiben. De mi jellemző például a munkahelyi dohányzásra?

Riasztó adatok, dohányzó beszélgetés azonban mégsem rettentik el a dohányosokat A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte és Magyarországon dohányzó beszélgetés riasztóak. A nemek arányát illetően elmondható, hogy a férfiak egyharmada, míg dohányzó beszélgetés nők negyede dohányos.

Nők és a dohányzás

A dohányzás következtében évente világszerte 5 millió ember veszti életét, s további A munkahelyi dohányzásról Régebben dohányos és nem dohányos kollégák egy irodában dolgoztak, s ez rengeteg konfliktust eredményezett.

A dohányosok kiközösítve érezték magukat, a nemdohányzók pedig kénytelenek voltak elviselni a cigarettafüstöt, a passzív dohányzást, amely ugyancsak káros az egészségre.

Sose szokj rá a dohányzásra!

Ez a helyzet januárjában szűnt meg, ettől az időponttól törvény tiltja a dohányzást zárt térben és a munkahelyeken. A dohányfüstmentes környezet megteremtése érdekében a dohányosok kiszorultak az éttermekből, iskolákból, egészségügyi intézményekből és a munkahelyekről. A rendelkezés értelmében általában az irodaházak előtt alakítottak ki számukra kisebb területeket, ahol rágyújthattak.

Inni fogok, és nem feladom a dohányzást hogyan lehet leszokni a dohányzásról Kalugában

De mi is ennek a következménye? A dohányosok társasági eseményként élik meg, ha lemennek az irodaépület elé cigarettázni, esetleg egy kávé vagy édesség kíséretében.

a dohányzás segít a fejfájásban

A tervezett egy szál cigaretta helyett a társaság, a beszélgetés kedvéért rágyújtanak a második, esetleg harmadik szálra is, így máris többet szívnak, mint tervezték.

A cigarettázáshoz pozitív élmény kapcsolódik — szünetet, feltöltődést, beszélgetést jelent, a káros következményekre ilyenkor kevésbé figyel a dohányos. A munkahelyi dohányzás új formája azonban újabb konfliktusokat szülhet: a nem dohányzó kollégák jogosan nehezményezik a munkaidő alatti, sorozatos cigarettaszüneteket.

Csak rossz szokás? Így (ne) kezeljük a dohányzást a munkahelyen

Az erős dohányosok esetében napi sokszor tíz perc is lehet a munkaidő kiesés. Előfordul az is, hogy nemdohányzók csatlakoznak az épület előtt füstölgőkhöz, így bár önszántukból, de passzív dohányossá válnak, érintve ezáltal a dohányzás dohányzó beszélgetés következményével.

dohányzó beszélgetés a dohányzásról való leszokás ízületek kezdtek fájni

Jó, ha tudjuk, hogy a szervezetbe passzívan bejutó dohányfüst éppúgy tele van toxikus anyagokkal, mintha mi magunk szívtuk volna el a cigarettát. A munkahelyi dohányzás veszélye tehát, hogy a kollégákkal való rágyújtás egy kellemes és érdekes élménnyé válik, egy várva dohányzó beszélgetés jutalommá, ami színesíti a munkanapot, így még erősebb kötődés alakulhat ki a dohányzás irányában.

Legyen a Füstmentes Nap egy jó apropó arra, hogy elgondolkozzunk dohányzási szokásainkon, a leszokás lehetőségén, és akár elinduljunk a leszokás útján!