Kilépni a játszótérről, avagy az Új Ember születése

A világunk változóban van, az emberiség pedig egy alapvető tudatossági elmozdulás szélén áll. Ez a folyamat már évtizedekkel korábban megkezdődött, ám az utóbbi néhány évben nagy mértékben felgyorsult. A kryoni tanítások szerint a változások közepette egy teljesen Új Emberi lény is megszületik, aki képes lesz végre az együttérzés és a szív szava szerint alakítani és fenntartani a világot.

 

Azok számára, akik ismerik, követik a kryoni tanításokat, nem újdonság a Nagy Váltás elmélete, amely a 2012-es fordulóponthoz kapcsolódó tudatosság-emelkedést veszi alapul. Eszerint az emberiség kollektív tudata a felébredés, nem pedig a bolygó pusztulása mellett döntött, amelynek következtében elmozdultunk a felemelkedés felé. Ez egy nagyszabású, pozitív, de emberpróbáló folyamat, amelynek hatásait napi szinten nyomon követhetjük a híradásokból. A döntés eredményeként meg kell változnia annak, ahogy a világ eddig működött, és egy harmonikusabb, szeretetteljesebb működési módra kell átváltania. Kryon erre sokszor úgy utal, hogy az emberiség elmozdul a régi energiából az újba, a dualitásból az egységbe. Az emberiség vajúdik, miközben saját negatív beidegződéseit, régi mintáit és hitrendszereit átírja pozitívabbra, humánusabbra, vagyis felnő, „kilép a játszótérről”. A folyamat nem könnyű és éppen a sűrűjében vagyunk, azért tűnik sok minden nehéznek és fájdalmasnak.

 

Kiemelkedés a túlélő tudatosságból – kilépés a játszótérről

Az eddigi működési módunk a túlélés körül forgott, a régi, alacsony tudatossági szinten. Most viszont lassacskán elkezdünk megismerkedni a magasabb tudatossági szintekkel és elkezdjük azokat a mindennapokba is átültetni. Ha a 100% jelenti a mesteri mivoltot, akkor a mi tudatosságunk korszakok óta 30%-on működik – mondja Kryon. – „Mi ezt emberi természetnek nevezzük, ám valójában ez a működésképtelenség, a diszfunkcionalitás tudatossága. Úgy lettünk megépítve, hogy sok mindenben sokkal hatékonyabbak legyünk, többek között az öregedésünk és a DNS-ünk működése tekintetében is, de mi megragadtunk az alacsony, 30%-os működésben.

Ennek valódi bizonyítékát az emberiség történelmében láthatjuk. Soha nem fejlődtünk. Ó, persze, lettek új játékaink és találmányaink, de soha nem fejlődtünk. A kezdetek óta az alapvető túlélési üzemmódban vagyunk, és csak most kezdünk kimászni belőle. Már a történelem kezdetén elkezdtük egymást ölni a nyersanyagokért és a hatalomért, vagy az uralkodói kevesek kénye-kedvéért. A háború borzalmait és gyászát osztottuk egymásnak, milliók szenvedését és halálát okoztuk. Aztán megtettük újra és újra és újra. Olyan, mintha soha nem tanultuk volna meg, hogy ez nem működik. Egyik háború a másikhoz vezetett, és gyakran ugyanaz a háború dúlt, ugyanazokkal a részvevőkkel, szinte mint egy sorozat újabb darabja. Háborús társadalom vagyunk, és ez olyan erősen belénk vésődött, hogy az emberiség szinte normálisnak tekinti. Tulajdonképpen a működésképtelenségünk következő fejezetét várjuk, vártuk… egészen mostanáig...”

 

Kryon szerint az ember eddig nem volt képes felnőni, kilépni a régi energiás drámákból, a túlélő tudatosságból, mintegy „ott ragadtunk a tudatosság játszóterén. Olyan régóta működünk így, hogy feltételezzük, hogy az emberi természet ilyen, és gyakran ezt a kifejezést alkalmazzuk az emberi viselkedés negatív jellemzőinek leírására. Soha nem tapasztaltunk mást, tehát nincs is más. De mi van akkor, ha mégis van?”

 

Ahogy egyre többen ráébrednek arra egyéni szinten, hogy a magasabb tudatszintek valóban léteznek és el is érhetőek, megtapasztalhatóak, úgy fog egyre teljesebben kibontakozni ez az átalakulási folyamat. Kryon szerint éppen most történik az, hogy háborús társadalomból a magasabb tudatossági szintet képviselő, együtt érző társadalommá válunk, amelyet a bolygó ősi népei intuitíven előre jeleztek.   „Az ősök tulajdonképpen megjósolták, hogy ha túljutunk a 2000. évre beharangozott Armageddonon, és átlépünk 2012-ben a napéjegyenlőségek precesszióján, akkor elkezdünk egy magasabb tudatosság potenciáljával rendelkezni. Ezt a próféciát írták le a kalendáriumaikban, ezt karcolták bele az épületeik falába, és ezt vésték a hegyek szikláiba, ahol éltek. Ott volt mindenütt!

A magasabb szintű tudatosság a definíció szerint egy olyan tudatosság, amely elkezd együtt dolgozni a kompromisszumokon és együttműködésen keresztül, hogy létrehozza a háborúk nélküli társadalmat. A háborúmentesség adott lesz, nem pedig egy végső vagy fő cél. Ez egy új világ és új gondolkodásmód kezdete lesz.”

 

A világ, amelyben az együttérzés lesz a mérvadó

Kryon erre a folyamatra, az Új Ember születésére utal azzal a metaforával, hogy „kilépünk a játszótérről”.  Egy jótékonyabb, lágyabb, az együttérzésen alapuló tudatosság időszaka köszönt be: a szív kora. Ebben a korban új megoldásokat, terveket, finanszírozási mintákat leszünk képesek kialakítani és érvényesíteni számos égető és eddig megoldatlan problémára (pl. menekültek stb.). A kulcs ehhez a felnőtt, tudatos, felelősségteljes, együtt érző hozzáállásban rejlik:

 

„Lassanként azok, akik elkezdenek máshogy gondolkodni, akik az együttérzést tűzik ki célul, valamint a törvénykezés és a cselekvés alapjául, kitalálják az értelmes megoldásokat. Új megoldásokat! Amint az emberek fontolóra veszik, hogyan alkalmazzák az együtt érző gondolkodást, azok a megoldások, amelyekre még sosem volt szükség korábban, vagy amelyeket még sosem próbáltatok ki, maguktól megjelennek. Ez alapvető metafizika – amelyben a tudatos cselekedet koncentrálódik, majd megalkotja a választ. Szinte olyan, mintha a válaszok „kiszabadulnának”, nem pedig kidolgozzátok őket – mintha mindig is ott lettek volna, ám a magasabb tudatosság a kulcs, amely a bölcsesség és az öntudat zárját végül kinyitja.”

 

Az együttérzés elterjedése átírja az eddig ismert emberi természetet

Ahogy egyre többen képesek lesznek a saját életükben megvalósítani az együttérzésen alapuló cselekedeteket, úgy emelkedik a bolygó rezgése, és ez egyre inkább láthatóvá válik majd a mindennapi életben is. A szeretet létfontosságú, energetikai hidat épít ember és ember között, aminek az együttérzés az eredménye. Az együtt érző cselekedet (az együttérzésre és a másik iránti gondoskodásra épülő emberi cselekedet) az, ami örökre megváltoztatja az alapvető emberi természetet. Kryon szerint éppen egy nagyszabású együttérzés-kísérletben veszünk részt, amelyben új megoldásokat keresünk az emberiség legégetőbb problémáira.

„Egy olyan energia felé közeledtek, amelynek még sosem voltatok a részesei, a legnagyobb változás pedig magán az emberiségen belül fog végbemenni. Az emberi természetről szóló ismereteink teljes újraírása következik. …

Egy olyan energiába léptek bele, amelyre eddig még nem volt példa, és a történéseknek ezek a jellemzői végül megváltoztatják majd magát az emberi természetet. Megváltoztatnak mindent veletek és a bolygón lévő civilizációval kapcsolatban.

...

Az emberi természet a változás küszöbén áll, és a teljes történelmetek során ez lesz az első olyan alkalom, amikor ez megtörténik. Nem egy egyszerű átalakulásról van szó, hanem egy teljes megújulásról.”

 

Az Új Ember korának kezdete

Kryon szerint bekövetkezik majd egy újfajta, harmonikus béke lassú felépítése a bolygón. Ez a béke egyszerűen a magasabb rendű, fejlettebb gondolkodás eredményeként jelenik meg, s csupán a kezdete lesz az állandóan növekvő és fejlődő emberi természetnek.

Elkezdődött bennünk egy DNS-fejlődés, amelynek eredményeképpen végül a korunk, egészségünk, fizikánk és saját valóságunk mestereivé válunk. Ezzel lép a bolygónk „felemelkedett bolygó” státuszba, amiről Kryon már az 1989-es megérkezése óta beszél.

Kryon szerint „ez az új ciklus magában rejti azt a döntési lehetőséget, hogy újfajta Emberi Lényként szülessünk újjá. Ez lehet az evolúció következő lépése: az a folyamat, amely hasonló ahhoz, ahogyan egy hernyóból lepke válik. Ez az Új Ember korának kezdete, aki a régi emberből születik meg anélkül, hogy megjárná a halál birodalmát – az Új Emberé, aki elismeri és tiszteli a Földanyához fűződő szoros kapcsolatát.

Isten hozott az Új Ember korában, azokéban, akik képesek megteremteni az Új Földet az együttérző cselekedetek által! Akarsz te is ezek közé tartozni?” (Kryon)

 

Ha szeretnél erről többet tudni és megtapasztalni ezt azt energiát, gyere el a következő Kryon-rendezvényre! Kirándulás Dobogókőre Lee Carrollal – További információ itt >>>

 

A cikk a 14. Kryon-könyv alapján készült. Kryon – Lee Carroll: Az új ember. Az emberiség evolúciója – először 2018. április 28-29-én lesz kapható a dobogókői Kryon-kiránduláson.

 

Írta: Kolontár Elvira

 

KRYON DOBOGÓKŐN
Egész napos hajós, buszos kiránduló program

Egy közvetítésekkel egybekötött rendhagyó kirándulás Lee Carroll-lal, Monica Murányival és az angyali hangú Anders Holtéval Magyarország szakrális központjához!

Szeretettel meghívunk, hogy légy részese egy minden eddiginél különlegesebb Kryon-eseménynek és tarts velünk a hajózással, Kryon-közvetítéssel és könyvbemutatóval egybekötött dobogókői kiránduláson!

2018. ÁPRILIS 28. SZOMBAT2018. ÁPRILIS 29. VASÁRNAP