További információk

Livostin orrspray, Mi okozhatja az orrdugulást?

Milyen típusú gyógyszer az Afrin orrspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

livostin orrspray bordaporc gyulladás tünetei

Az Afrin orrspray hatóanyagként oximetazolint tartalmaz, vizes oldat formájában. Az oximetazolin helyileg ható nyálkahártya-lohasztó szer. Az orrdugulást az orrnyálkahártya gyulladása és fokozott váladéktermelése okozza.

Az orrjáratok ezáltal beszűkülnek, sőt teljesen el is záródhatnak.

nagyon szeretem, hogyan lehet leszokni a dohányzásról

Az oximetazolin csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását és váladéktermelését, ezáltal az orrjáratok ismét átjárhatóvá válnak és könnyebbé válik az orrlégzés.

Az Afrin orrspray náthával, szénanáthával és egyéb, légúti allergiával, illetve fertőzéssel összefüggő orrdugulást enyhítő gyógyszer, mely percen belül hatni kezd és hatása tartós akár 12 órán át.

livostin orrspray

Orvosa alkalmazhatja továbbá orrüregi vizsgálat vagy műtét előtt is, a beavatkozás megkönnyítésére. Tudnivalók az Afrin orrspray alkalmazása előtt Ne alkalmazza az Afrin orrsprayt - ha allergiás az oximetazolinra vagy a gyógyszer 6. Az Afrin orrspray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható - ha zöldhályogban glaukomában szenved, - ha súlyos szív-érrendszeri betegségben szenved pl.

Ilyen esetekben tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét mielőtt elkezdi alkalmazni az Livostin orrspray orrsprayt.

Afrin Comfort Original oldatos orrspray 15ml

Figyelmeztetések livostin orrspray óvintézkedések Ne használjanak egyazon tartályt többen, mert az fertőzés terjesztéséhez vezethet. Egyéb gyógyszerek és az Afrin orrspray Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben livostin orrspray, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Különösen fontos ez akkor, ha egyidejűleg maprotilin tartalmú gyógyszerrel vagy triciklikus antidepresszánssal, illetve monoaminoxidáz-gátlóval kezelik, ugyanis az oximetazolin túladagolása esetén ez az erek összehúzódásához és magas vérnyomás kialakulásához vezethet.

Oldal kiválasztása Melyik allergia elleni orrsprayt válaszd a 42 közül? Van, amelyik szinte teljesen egyforma! Allergia esetén talán a legelső dolog, amihez nyúlsz, az orrspray. De melyiket választod, melyik a legjobb? A patikákban a bőség zavarával találkozol, és nem könnyű választani.

Terhesség és szoptatás Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az oximetazolin hatásait terhes nőkben nem vizsgálták. Mielőtt elkezdené használni gyógyszerét, tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy gyermeket livostin orrspray.

Bár az oximetazolin felszívódással bekerülhet a szoptató anya szervezetébe, a szoptatott csecsemőkön káros hatások jelentkezéséről nem számoltak be.

The proper use of Nasal Steriod spray .

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A javasolt adagok alkalmazása mellett nem várható, hogy az Afrin orrspray befolyásolná a gépjárművezetéshez, illetve a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Az Afrin orrspray benzalkónium-kloridot tartalmaz A benzalkónium-klorid irritációt vagy duzzanatot okozhat az orrban, különösen hosszan tartó alkalmazás esetén.

Bejelentkezés

Hogyan kell alkalmazni az Afrin orrsprayt? Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja: Felnőtteknek: livostin orrspray befújás mindkét orrnyílásba 12 óránként. Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél év közötti gyermekek: livostin orrspray befújás mindkét orrnyílásba reggel és este 12 óránként. Ne ismételje az alkalmazást 12 óránál gyakrabban. Ne lépje túl az ajánlott adagot.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

Felnőtteknek és 10 év feletti gyermekeknek a naponta 24 órán belül összesen legfeljebb 8 adag, év közötti gyermekeknek naponta összesen legfeljebb 4 adag adható. Az Afrin orrsprayt nem szabad orvosi javaslat nélkül napnál tovább használni.

Alkalmazás Összenyomható tartály: Függőlegesen kell tartania az orrspray tartályát. A fúvóka orrnyílásba illesztésekor a fejét egyenesen kell tartania. Ügyelnie kell arra, hogy a tartály fúvókája az orrlyukat ne zárja el teljesen.

Koronavírus: kiderült, kiket, mikor és hol tesztelnek Magyarországon

Majd a fejet kissé előre hajtva kell a javasolt adagot az orrüregbe permeteznie a tartály gyors, határozott mozdulattal történő összepréselésével. Pumpás tartály: Első alkalmazás előtt a pumpa többszöri lenyomásával légtelenítse az egységet, amíg az első teljes permet meg nem jelenik.

Az livostin orrspray tartályát függőlegesen tartva, annak fúvókáját egyik, livostin orrspray másik orrnyílásba Vadim Zeland hogyan kell leszokni a dohányzásról, belégzés közben 1- vagy 2-szer erősen nyomja le.

A tartály fúvókáját minden alkalmazást követően tisztára kell törölni! Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

  1. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
  2. Szénanáthás vagyok. Milyen gyógyszert válasszak? - firstkryon.hu
  3. A böjt, mint a dohányzás lemondásának módja
  4. Dohányzás megelőző intézkedések
  5. Dohányzó mágnesek, hogyan kell viselni
  6. Allergia nazális tüneteit enyhítő orrspray-k - StatimPatika - Online Patika

Amennyiben tünetei nem javulnak néhány napon belül, illetve súlyosbodnak, keresse fel orvosát vagy gyógyszerészét. Ha az előírtnál több Afrin orrsprayt alkalmazott Az Afrin orrspray kizárólag a javasolt dózisban alkalmazható!

Az előírt adag túllépése vagy tartós, illetve túl gyakori adagolás mellett az oximetazolin irritálhatja az orrnyálkahártyát, és különösen gyermekeknél az egész szervezetet érintő livostin orrspray jelentkezhetnek.

Túlzott adagok, illetve a készítmény véletlen lenyelése gyermekek esetében a központi idegrendszeri livostin orrspray megjelenését eredményezheti, ami intenzív ellátást tehet szükségessé.

Orrspray formájában kapható gyógyszerek az allergia tüneteinek enyhítésére

Sokkszerű alacsony vérnyomás és kóma is kialakulhat. Ha az előírtnál nagyobb adagban vagy hosszabb livostin orrspray használta a készítményt, mielőbb kérje orvosa vagy más egészségügyi szakember tanácsát. Ha véletlenül lenyelte az oldatot, azonnal forduljon orvoshoz. Ha elfelejtette alkalmazni az Afrin orrsprayt Ha előírt rendszerességgel használja az Afrin orrsprayt és megfeledkezett egy adagjának alkalmazásáról, pótolja azt mielőbb, ha egy órán belül eszébe jutott.

Mint minden gygyszer, gy ez a gygyszer is okozhat mellkhatsokat, amelyek azonban nem mindenkinl jelentkeznek. Mellkhatsok bejelentse Ha nnl brmilyen mellkhats jelentkezik, tjkoztassa kezelorvost vagy livostin orrspray. Ez a betegtjkoztatban fel nem sorolt brmilyen lehetsges mellkhatsra is vonatkozik. A mellkhatsokat kzvetlenl a hatsg rszre is bejelentheti az V. A mellkhatsok bejelentsvel n is hozzjrulhat ahhoz, hogy minl tbb informci lljon rendelkezsre a gygyszer biztonsgos alkalmazsval kapcsolatban.

Ha csak később észleli a mulasztást, hagyja ki az elfelejtett adagot és a továbbiakban az eredetileg előírt rend szerint adagolja a készítményt.

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

amikor leszokom a dohányzást, mi fog történni

Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A betegek általában jól tolerálják az Afrin orrsprayt.

Nem hagyom abba az ivást, de dohányzom

Az oximetazolin alkalmazása ritkán az orrnyálkahártyán helyi vérbőséget, általános hatásokat, mint pl. Ha valamelyik mellékhatás aggodalomra ad okot, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

Afrin Comfort Original 0,5mg/ml Orrspray

Az oldat véletlen lenyelése okozta mérgezés elkerülése érdekében a készítményt gyermekektől elzárva kell tárolni. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül livostin orrspray tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat livostin orrspray a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Hogyan kell az Afrin orrsprayt tárolni?