Fel a fejjel, és tovább!

Mellkasi nyomas. A mellkasi fájdalom elkülönítõ diagnosztikája

Tartalom

  legjobb dohányzás abbahagyó gyógyszerek tapasztalat, hogyan lehet leszokni a dohányzásról

  Bland-White-Garland-szindróma : a bal koszorúér rendellenesen, a tüdőartériából ered, s így oxigénszegény vért szállít a szívizomhoz. Hipertrófiás kardiomiopátia : a bal kamra falának túltengésével hipertrófiájával járó öröklődő betegség. Tachikardia : szapora szívverés.

  megnövekedett nyomás a dohányzásról való leszokás után

  Hipertóniás krízis : gyorsan és mellkasi nyomas emelkedő magas vérnyomásmely már szervi károsodásokat okoz. Súlyos, életveszélyes állapot. Nem fájdalmas, de kellemetlen tünet a szívdobogásérzés palpitáció.

  mellkasi nyomas

  Testi vagy pszichés megterheléskor gyakori, de szívritmuszavarok is kiválthatják. Nagyér és gátor eredetű mellkasi fájdalmak[ szerkesztés ] Aortadisszekció : a főverőér aorta falának legbelső rétege megreped, mellkasi nyomas át az érfal rétegei mellkasi nyomas vér áramlik be, s vérömleny képződik. Az érfal belső rétege beboltosul a lumen felé, s azt összeszűkíti, testszerte vérellátási zavart okozva.

  mellkasi nyomas abba kell hagyni a dohányzást

  Életveszélyes állapot. Nagyon erős, szaggató vagy éles jellegű, szegycsont mögötti fájdalommal jár, mely fájdalom a has felé terjed. Hátfájás is jelentkezhet.

  mellkasi nyomas a drogok segítik a leszokást

  Mediasztinális daganat Tüdő eredetű mellkasi fájdalmak[ szerkesztés ] Tüdőembólia : egy leszakadó vérrög mely leggyakrabban az alsó végtag mély vénáiban képződött a vérárammal tovasodródva elzárja a tüdőartériákat. A kórkép súlyossága az elzáródás mértékétől függ.

  leszokni az alkoholfogyasztástól és a dohányzásról

  A mellkasi fájdalmat nehézlégzés, szapora légzés és szívverés kísérheti. Légmell : a mellhártyák közti résbe levegő kerül, s ott a normálisan a környezeténél kisebb nyomás megnő, mintegy összenyomva a tüdőt. Hirtelen kezdődő szúró, húzó jellegű fájdalommal járhat.

  További tünetek: nehézlégzés, köhögés.