Orrspray-k - Orrspray hatóanyagok

Orrspray hatóanyagok

Az orrdugulást megszüntető, vény nélkül is kapható orrcseppek és orrspray-k napon túl történő alkalmazása a hozzászokás, az orrcsepp— vagy orrspray-függőség veszélyével, és az orrdugulásos állapot romlásával járhat.

Orrspray-k

Figyelni kell tehát az előírásszerű alkalmazásra! A említett készítmények általában érösszehúzó összetevőt tartalmaznak. Oximetazolin, nafazolin, tramazolin, vagy xilometazolin fordul elő bennük. Noha ezek a hatóanyagok igazoltan hatásosak a náthával járó orrdugulás megszüntetésében, tudni kell, hogy függőséget okozhat.

Tengeri sós készítmények A nátha és orrspray hatóanyagok allergia egyik legzavaróbb tünete az orrdugulás. A nem átjárható légutak zavarnak a mindennapi teendők elvégzésében, rontják a orrspray hatóanyagok és a tanulási teljesítményt, és elrabolják az éjszakai alvás jelentette nyugalmat.

A kellemetlen tünetek mérséklésére tengersós vizek vagy szintetikus érösszehúzót tartalmazó készítmények is javasolhatók.

orrspray hatóanyagok leszokni a dohányzásról fénykép

Míg az előbbiek hatása inkább kíméletesnek mondható, addig az utóbbiak terápiás hatása klinikailag igazolt. A sóoldatok és a tengeri sós készítmények a szó szoros értelmében vett hatóanyagot nem tartalmaznak.

Reventil orrspray

A bennük lévő tengeri só nem pusztán nátrium-kloridot tartalmaz, hanem többféle nyomelemet is pl. Különféle márkanéven sorakoznak a patikai polcokon a tengeri sós orrspray-k, kisebb-nagyobb kiszerelések vásárolhatók belőlük, 20 ml-es kiszereléstől ml-esig terjed a választék.

Ezek a készítmények akár már a náthás újszülötteknél is alkalmazhatók, két hetes kortól.

Orrspray hatóanyagok a készítményeknek mellékhatásuk nincs, túladagolásuk nem lehetséges, olyan gyakran alkalmazhatók és olyan hosszú időn keresztül, ahogy arra szükség van. Érösszehúzó hatóanyagú orrcseppek, orrspray-k Az érösszehúzó hatóanyagú orrcseppek vagy orrspray-k legfeljebb napi alkalommal történő használata gyors és tartós enyhülést hozhat, és végre a náthás, influenzás betegek is szabadon lélegezhetnek.

orrspray hatóanyagok

A xilometazolin, a tramazolin, az oximetazolin és a nafazolin-tartalmú orrcseppek és orrspray-k vény nélkül vásárolhatók meg a gyógyszertárakban. A gyorsan fellépő és órákon keresztül tartó hatás esetükben klinikailag alátámasztott.

Orrspray: ezt okozza a helytelen használat!

Szem előtt kell azonban tartani, hogy nem hosszú távú alkalmazásra szánt szerekről van szó. Ha valaki hosszú ideig, egyhuzamban alkalmazza ezeket orrspray hatóanyagok patikaszereket, éppen ellenkező hatás következhet be, mint ami a kezelés célja: az orrnyálkahártya duzzanata kiújulhat, romolhat az orrüreg átjárhatósága.

orrspray hatóanyagok

Másként fogalmazva: a túl hosszú ideig tartó érösszehúzó orrcsepp- vagy orrspray-használat ronthat az orrüregi panaszokon. Könnyen orrcsepp- vagy orrspray-függővé lehet válni.

Orrcseppek, orrspray-k ĂŠs orrbalzsamok

Az érösszehúzó orrcseppekre és orrspray-kre rászokni könnyű, leszokni róluk annál nehezebb,- intenek óva a fül-orr-gégész szakorvosok. Javasolt tehát a készítmények előírásszerű használata. Összefoglalva: az érösszehúzó hatóanyagú orrspray-k vagy orrcseppek alkalmazása csak rövid távon, maximum napon keresztül lehet megoldás nátha- vagy influenzaszerű panaszok esetén a légutak átjárhatóvá tételére.

  • Hatóanyagos orrspray
  • Abbahagytam a dohányzást és enni akarok
  • Leszokni a dohányzást hipnózis révén
  • Orrspray-k - StatimPatika - Online Patika
  • Nátha és allergia - Milyen orrcseppet válasszunk?
  • Orrspray: ezt okozza a helytelen használat! - EgészségKalauz
  • Téma hogyan leszoktam a dohányzásról

Budai Marianna PhD.