Újdonságok a hoxa.hu-n

Rhinospray függőség

Tényleg ennyire veszélyesek az orrsprayk?

 1. Fájó szegycsont dohányzás közben
 2. Egyre jobban benne vagyunk az allergia szezonban, így ma ezzel a témával foglalkozunk egy kicsit.
 3. Hogyan lehet segíteni nővéremnek a leszokásban?
 4. Terhesség és az orrcsepp - firstkryon.hu

Hirdetés Cikkünk főszereplőjének — attól függetlenül, náthás-e vagy sem — körülbelül négyóránként orrsprayt kell használnia, máskülönben eldugul és bedagad az orra, megemelkedik a vérnyomása, a pulzusa, szaporábban ver a szíve, valamint légszomja támad.

A gyógyszercégek igen, fül—orr—gégészek nem nyilatkoztak, amikor az ügyben megkerestük őket. Kíra egyik hajnalban rémálomból ébredt.

dohányzás ellenőrzése nyilvános helyeken szúró fájdalom a tüdőben

Azt álmodta, hogy megfulladt. Ébren is csak kapkodni volt képes a levegő után, rendesen lélegezni nem tudott; megint jelentkeztek a jól ismert tünetek.

Tényleg ennyire veszélyesek az orrsprayk? – Egy hét éve tartó orrsprayfüggőség története

Szerencsétlenségére a rendszeresen használt orrsprayje éppen elfogyott. Ahogy fogalmaz, kiborulás lett a dologból. Csak nehezen sikerült úrrá lennie a pánikon. Ez a mozzanat is tökéletesen jellemzi, hogy az elmúlt hét év alatt Kíránál nem csak a függőség fizikai, de a lelki tünetei is olyannyira elhatalmasodtak, hogy azok a mindennapi életére is jelentős hatással vannak.

Lassan 3 éve masszív orrspray-függő vagyok, talán viccesen hangzik, pedig nem az -

S mint ahogy az a témában történt kutakodásunk eredményeképp kiderült, a húszas éveiben járó lány esete nem egyedi. De mindenek előtt ismerkedjünk meg az ő történetével. Akkor, amikor azt hittem, hogy allergiás vagyok.

Két hétig kellett várnom az allergiavizsgálatra, ez alatt az idő alatt használtam az orrsprayt, hogy enyhítsem az orrdugulás, illetve az egyéb, máskor nátha alkalmával rhinospray függőség rhinospray függőség. Mire eljött a vizsgálat ideje, már rászoktam erre az alattomos, ocsmány drogra. A vizsgálat után a fül—orr—gégész közölte velem, hogy semmi bajom. Azon kívül, hogy orrsprayfüggő lettem.

rhinospray függőség

Megint azt szűrtem le, hogy az orrsprayről lehetetlen leszokni. Ha a cigaretták dobozára óriási betűkkel ráírják, hogy nehéz őket letenni, az orrsprayket miért népszerűsítik folyamatosan a reklámok, amikor sokkal nagyobb próbatételt jelent az elhagyásuk?

Orrspray-függő vagyok!

Kíra több leszokási kísérleten is túl van már. Rhinospray függőség gondolta, hogy a Rhinospry Plusról más termékekkel szokik le, de a végeredmény ugyanaz lett; előbb rászokott a Rhinatiolra, majd az allergiások számára készült, ezért hosszabb ideig történő használatot megengedő, de a Rhinatiol Plus hatóanyagát tartalmazó Allenasalra.

 • Főoldal » Az orvos válaszol » Dr.
 • Heti fejfájás a dohányzás miatt
 • A gyógyszerész válaszol.: Allergia elleni orrcseppek, orrsprayk.
 • RHINOSPRAY PLUS 1, mg/ml oldatos orrspray - Gyógyszerkereső - Háfirstkryon.hu
 • Dohányzási kódolás nizhnevartovsk vélemények
 • Kedves Sorstársak!

De a tengervizes készítményektől a gyógynövényes szereken át a homeopátiáig sok mindennel próbálkozott. Ez az idő álmatlan éjszakákról és folyamatosan eldugult orr-ról szólt, ezért visszaszokott. Ma már oda jutott, hogy radikálisabb megoldásokban gondolkodik. Ha jól tudom, ez abból rhinospray függőség, hogy levágnak egy darabot az orrkagylóból, hogy a beteg akkor is akadálytalanul tudjon lélegezni, ha beduzzad a nyálkahártyája az orrspray hiányától.

rhinospray függőség

Viszont nagyon sok visszajelzést hallottam arról, hogy a műtéten átesetteknek ugyanúgy használniuk kellett orrspayt, mintha mi sem történt volna, de a legjobb esetben is több hónapig ugyanolyan nehezen kaptak levegőt, mint korábban. Úgyhogy nem tudom, mitévő legyek.

olyan, mint a dohányzásról való leszokás abbahagyni a dohányzást, fájdalmak voltak a szívben

Úgy rhinospray függőség, többek között azért nagyon veszélyesek az orrsprayk és az orrcseppek, mert az ember nem engedheti meg magának azt, hogy nyugodt körülmények között hetekig, esetleg hónapokig otthon maradjon, és azzal foglalkozzon, hogy leszoktassa magát róluk.

Hiszen egy teljesen eldugult, duzzadt orral, légszomjjal, szapora pulzussal, megemelkedett vérnyomással nem lehet teljes életet élni.

Mit lehet tenni, ha valaki mégis rászokott az orrcseppre?

Sokat olvastam arról, hogy a leszokás csak elhatározás kérdése, de én 1,5 hónapnyi kitartó próbálkozás után sem kaptam rendesen levegőt.

Hány hónap kell vajon, mire újra olyan állapotban leszek, mint az orrsprayre történő rászokásom előtt? Talán beszédes a szám: tucatnyian szóltak hozzá a posztjához olyanok, akik az övéhez hasonló élethelyzetbe rhinospray függőség.

 • Gasp leszokni a dohányzásról
 • Talán viccesen hangzik, pedig nem az.

És nem csupán a Rhinospray Plussal kapcsolatban születtek vélemények: a reagálásokból illetve az internetes fórumokat böngészve az látszik, hogy szinte az összes ismert, sokat reklámozott termék okozhat függőséget.

Valaki azt írta, ugyanez a problémája, szintén hét éve. Ő sem talált még végleges megoldást, de felfedezte, hogy ha érzi, hogy kezd megduzzadni az orra, mélyeket szippant az eukaliptusz illóolajából, így valamivel hosszabb idő telhet el a spray újbóli használatáig.

Rhinospray Natural orrspray 20ml

Van, aki tíz éve szenved a problémától. Lézeres műtétet ajánlott számára az orvosa, de még nem szánta rá magát.

Zsuzska Rábeszéltem,h próbálja ki a Salvus vizet,és 1 hét alatt rendbejött,csak azt vettük észre,h már nincs szüksége orrsprayre,könnyen lélegzik,stb Több,mint15 évig volt függő,már másfél éve nélküle él :- Bátran ajánlom mindenkinek,mi egy litert vettünk élelmiszerboltban Ft-ért,az több,mint 1 évig elég a 2 gyerkőcnek,de ha van kisebb kiszerelés,éscsak erre kell,elég dl is,amekkora van :- Yasemin válaszként erre: A Coldastopot már én is használom egy ideje és most is "elrendelte" a doki.

Pedig az orrspay állandó használata nem veszélytelen, károsítja a nyálkahártyát, ami miatt a beteg elveszítheti a szaglását, de orrpolip is kialakulhat miatta. Vannak sikertörténetek is.

Miért veszélyes az orrcseppfüggőség? Szerző: Dr. Horváth Tamás - ENT House Számos olyan megbetegedés létezik, melynek gyógyulását jelentősen meggyorsítják a különböző, recept nélkül kapható, ún. Ezek az orrcseppek jók és hasznosak!