Dohányzás, nikotin, terhesség

Dohányzás terhes, Így néz ki egy magzat a dohányzás hatására - HáziPatika

Tartalom

  a dohányzás ellenőrzésének alapelvei

  Visszérbetegség: már gyógyszerrel is hatékonyan kezelhető! A kutatók arra kíváncsiak, hogy a jelenleg elérhető kezelési módszerek közül melyek azok, melyek ténylegesen és biztonságosan segítenek a leendő anyukáknak leszokni a dohányzásról.

  dohányzótabletták, ahol lehet vásárolni

  A terhesség közbeni dohányzás komoly népegészségügyi problémát jelent, hiszen a terhes nők közel 30 százaléka dohányzik. A terhesség alatti dohányzás terhes közre játszik az újszülött kori halálozásban, valamint nagyobb eséllyel következik be miatta koraszülés, vagy alacsony súlyú születés. Emellett kimutatták, hogy a dohányzó terhes nők gyermekei között az iskolás korban nagyobb aránnyal fordulnak dohányzás terhes tanulási problémák. Ha dohányzás terhes vizsgálat során kiderül, hogy a nikotin-pótló kezelés NRT hatékony, biztonságos és költséghatékony is egyben, akkor a módszer terjesztésével sokat lehetne segíteni ezen a problémán.

  dohányzás terhes leszokni az orrát

  Tim Coleman, a kutatócsoport vezetője. A vizsgálatban történő részvételt minden Emellett tanácsot adnak, hogyan lehet leküzdeni a cigaretta utáni sóvárgást, valamint hogy mit lehet tenni a dohányzás elkerülése érdekében.

  dohányzás terhes hogyan lehet a leggyorsabban leszokni a dohányzásról

  A vizsgálatba bevont kismamákat a gyermekük két éves koráig követni fogják, hogy lássák, a született gyermek szellemi képességei, valamint légzőrendszere is megfelelően fejlődik-e. A magzat a terhesség alatti dohányzás kapcsán nem csak a nikotinnal, hanem a cigarettában megtalálható egyéb veszélyes kémiai anyaggal is kapcsolatba kerül.

  Bár eddig úgy tűnik, hogy a nikotin dohányzás terhes biztonságosabb, mint a dohányzás, a kutatók azt is vizsgálják, hogy tényleg az-e a legjobb módszer a leszokásra.

  dohányzás terhes

  A nikotin tapasz elvileg kétszeresére csökkenti a leszokás sikerességét, a terhes nők szervezetének gyorsabb lebontó képessége miatt a módszer tényleges hatékonysága bizonytalan. Forrás: EgészségKalauz.